Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania, în epoca post-Merkel. SPD câștigă la mustață alegerile, partidul cancelarului la cel mai slab rezultat după război | Geostrategica
29 sep 2021 / 11:27
În emisiunea Gestrategica de azi DefenseRomania vă propune o discuție despre algerile care au avut loc în Germania, dar nu numai.
de  DefenseRomania Team
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel
EXCLUSIV

Va fi difuzată în direct azi, 29 septembrie 2021, începând cu ora 14:00. În cadrul acesteia analistul H.D. Hartmann, invitat permanent al emisiunii Geostrategica, va discuta despre alegerile istorice din Germania, epoca post Merkel, dar și despre scrutinul din Canada și noua alianță din Indo-Pacific - AUKUS: Australia, SUA și Marea Britanie.

Vor fi abordate temele de maxim interes.

Amintim că la finalul acestei săptămâni, în Germania, social-democrații SPD şi liderul lor, Olaf Scholz, au câştigat 25,8% din voturi, devansând uniunea conservatoare CDU-CSU a lui Armin Laschet care o obţinut numai 24,1% din sufragii.

Conservatorii nu au scăzut niciodată sub pragul de 30%, fiind cel mai slab rezultat de după război.

Totodată, este pentru prima când SPD și CDU/CSU nu depășesc împreună 50%, deși dețin împreună majoritatea mandatelor.

Cele două partide au fost urmate de Verzi care au obținut 14.8 din sufragii, de FPD (liberali) cu 11.5, AfD (extrema naționalistă) cu 10.3 și Linke (estrema stângă) cu aproximativ 5%. 

Emisiunea va putea fi urmărită începând din data e 29.09.2021, de la ora 14:00, atât pe www.DefenseRomania.ro, pe pagina de Facebook DefenseRomania, cât și pe contul nostru de YouTube unde vă invităm să apăsați butonul de Abonare (Subscribe).

 

Ştiri Recomandate