Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia cere ONU să condamne acordul dintre Turcia și Libia
10 dec 2019 / 22:23
Autoritățile de la Atena au solicitat marți Organizației Națiunilor Unite să condamne în mod oficial un acord semnat de Turcia și Libia care trasează o graniță maritimă între cele două state în apropierea insulei grecești Creta, a declarat Stelios Petsas, purtător de cuvânt al Guvernului grec.
de  Tudor Curtifan
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan

Potrivit acestuia, Atena „dorește ca acordul să fie adus în atenția Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite”, informează Le Figaro.

Turcia și Guvernul recunoscut internațional de la Tripoli au semnat un acord privind delimitarea graniței maritime dintre cele două state, precum și un acord privind cooperarea militară, documente despre care autoritățile de la Ankara au declarat că au fost semnate pentru protejarea drepturilor Turciei.

Grecia a reacționat imediat, susținând că acordul privind granița maritimă este absurd, întrucât ignoră prezența insulei Creta între coastele Turciei și Libiei, scire Mediafax.

„Coordonatele geografice ale acestei încercări de definire a granițelor maritime confirmă că acest acord este o încălcare flagrantă a legislației ONU privind marea și a drepturilor Greciei și ale altor țări”, a spus ministrul grec de Externe.

Și autoritățile din Egipt și Cipru și-au exprimat nemulțumirea cu privire la semnarea acestui acord.

Ştiri Recomandate