Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În anul 2021, Forțele Aerocosmice ruse vor primi în dotare peste 60 de avioane și elicoptere noi și alte 200 modernizate
În cadrul unui interviu acordat gazetei Kranaya Zvezda, comandantul Forțelor Aeriene și locțiitor al comandantului Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Serghei Dronov, a declarat, pe 11.08.2021, că, în cursul anului 2021, vor fi introduse în înzestrare peste 60 de avioane și elicoptere noi, precum și alte 200 modernizate.
de  Ionel Copcea
Avioane de luptă de generația 4 ++, Su-35 – pe linia de asamblare a companiei JSC Sukhoi. Sursa Foto: JSC Sukhoi

“Până la sfârșitul anului, este planificată livrarea a peste 60 de unități noi de tehnică de aviație, între care avioane multirol moderne Su-30SM, Su-35S și Su-57, bombardiere de front Su-34, avioane grele de transport Il-76MD-90A, elicoptere Mi-28NM, Ka-52 și Mi-8AMTȘ-VN”, a menționat Dronov.

Potrivit precizărilor sale, pe lângă acestea, Forțele Aerocosmice vor primi și 200 de avioane și elicoptere modernizate.

“Toate mijloacele aeriene sunt echipate cu cele mai noi sisteme de protecție individuală. Se acordă o atenție deosebită creșterii nivelului de supraviețuire în aer, reducerii amprentei radar, automatizării proceselor de conducere a aeronavelor și de întrebuințare a armamentelor”, a spus Dronov.

Acesta a adăugat faptul că toate aeronavele au fost testate în Siria și modificate pe baza rezultatelor întrebuințării în luptă.

Ştiri Recomandate