Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În Cambogia deminarea terenurilor se face cu ajutorul șoarecilor dresați
25 oct, 18:40
Magawa a fost premiat cu medalia de aur pentru contribuția adusă în salvarea de vieți omenești prin operațiuni de deminare a terenurilor agricole din Cambogia. 
de  Eduard Pascu

La prima vedere ați putea crede că este vorba despre un soldat dotat cu aparatură de ultimă generație pentru detectarea și dezamorsarea dispozitivelor explozive rămase în urma războiului din Cambogia. Ei bine nu. Este vorba despre un șoarece care a fost salvat de organizația PSDA. În ultimii șapte ani el a descoperit 39 de mine ascunse în pământ și alte 28 de bombe neexplodate. El a curățat o suprafață similară cu cea a 20 de terenuri de fotbal.

2. -imagine fara descriere- (medalie_devotament_67450200.jpg)

Are nevoie de doar 20 de minute pentru a "peria" suprafața unui teren de tenis. Tourn Aim, un fermier cambogian a spus: Nu pot fi decât foarte fericit pentru că pot munci pământul fără a mă mai teme. În Cambogia, peste 40.000 de persoane au rămas mutilate în urma exploziilor produse de minele îngropate. Este cel mai mare număr de victime raportat la numărul de locuitori, transmite Al Jazeera într-o postare pe Twitter.  

 

Ştiri Recomandate