Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În pas cu SUA, Egiptul își echipează navele cu tunul automat de bord Oerlikon Searanger de 20 mm
13 oct 2021 / 11:08
Departamentul american al Apărării a acordat companiei American Rheinmetall Systems un contract în valoare de 20 de milioane de dolari pentru producția de tunuril automate de bord Rheinmetall Oerlikon Searanger cu calibrul de 20 mm.
de  Cătălin Costea

Pentagonul a comandat un număr neprecizat de astfel de sisteme în numele marinei SUA și, de asemenea, pentru guvernul egiptean.

Contractul este planificat să se finalizeze până în luna martie 2024 și va acoperi producția, piesele de schimb și instruirea.

Departamentul american a precizat că 90% din lucrările de producție vor fi efectuate la facilitățile companiei din Biddeford, statul american Maine, restul fiind asigurate de către Egipt. 

Tunul Oerlikon Searanger 20 a fost prezentat pentru prima dată la expoziția de armament Euronaval 2014 din Paris, fiind considerat arma ideală pentru vedete rapide destinate pazei de coastă și pentru misiuni antipiraterie și antiterorism. Potrivit companiei, sistemul poate fi instalat și pe nave mari, ca tun lateral, pentru apărarea la distanță, având o bătaie maximă de 2.000 m și o cadență de tragere de 1.000 de proiectile pe minut.

Oerlikon Searanger 20 este controlat de la distanță, dispune de stabilizarea unității de control al focului pentru angajarea eficientă a țintei din mișcare, se livrează cu un pachet modular de senzori electrooptici și este echipat cu afișaj multifuncțional care asigură supravegherea continuă a zonei de interes.

 

 

Ştiri Recomandate