Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
La un pas de o nouă tragedie. Un F-22 a avut probleme cu trenul de aterizare (Foto)
În cursul zilei de ieri, pe reţele de socializare, au apărut mai multe imagini, preluat ulterior şi de publicaţiile de specialitate din domeniul apărării, cu un avion F-22 Raptor care a avut probleme la trenul de aterizare.
de  S.I. Catalin

Publicaţiile The War Zone şi The Aviationist au precizat că un avion F-22 Raptor, alocat 325th Fighter Wing, a suferit avarii minor după ce trenul de aterizare din faţă nu s-a deschis corespunzător, pilot fiind forţat să efectueze o aterizare de urgenţă. 

Sursa citată  precizează că incidentul a avut loc pe 15 martie 2021 la baza aeriană Eglin a US Air Force din Florida. După cum se poate observa şi în imagini aeronava nu prezintă avarii majore, partea din faţă a aeronavei atingând pista.

Informaţiile au fost confirmate şi printr-un comunicat de presă al Bazei Aeriene Eglin.

Acest incident survine la 10 luni după ce un alt F-22 a fost implicat într-un incident grav. Pe 15 mai 2020, un alt F-22 Raptor s-a prăbușit în apropierea Bazei Aeriene Eglin, Florida.

 

Încă un F-22 în minus din totalul de 185 de aeronave operaţionale ale US Air Force

 

The Drive subliniază gravitatea incidentului în condițiile în care aeronavele F-22 Raptor sunt o prezență mică în flota US Air Force. Astfel, înainte de acest incident, Forțele Aeriene ale SUA dispuneau de doar 185 de aparate F-22 Raptor din care doar aproximativ 125 sunt operaționale pentru misiuni de luptă.


 
F-22 Raptor, printre cele mai performante aeronave militare construite vreodată


 
F-22 Raptor a fost unul dintre cele mai performante avioane de vânătoare din lume. Din păcate din cauza costurilor foarte ridicate, coroborat cu dezvoltarea aeronavelor de generația a V-a de către Rusia și China, dar și a faptului că SUA au interzis exportul aeronavelor, producția F-22 a fost stopată.

SUA s-au axat pe F-35, mai ieftin decât F-22. Prețul unui F-22, pe unitate, se ridică la aproximativ 150 de milioane de dolari. În comparație, costul pe unitate pentru F-35 a scăzut sub 100 de milioane de euro.

 

Ştiri Recomandate