Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiu la bordul un petrolier iranian, aflat lângă baza militară rusă din Latakia, Siria (Video)
Mass-media siriană a raportat marți o explozie și un incendiu la bordul unei nave de tip petrolier, aflată în portul sirian Latakia. Din informaţiile prezentate până la această oră, reiese că este vorba de nava iraniană WISDOM care de-a lungul timpului a transportat petrol către Siria.
de  S.I. Catalin

Agenția de știri siriană SANA a raportat că pompierii au stins un incendiu izbucnit pe o navă – fără a preciza numele acesteia – care se afla în portul Latakia pentru mentenanţă.

TankerTrackers.com, un portal online care urmărește și raportează activitatea transporturilor maritime de țiței, a identificat nava drept petrolierul WISDOM, folosit în trecut pentru transferul petrolului iranian către Siria.

Publicaţia The Jerusalem Post precizează că nu este prima dată când petrolierul WISDOM este afectat de un astfel de incident.

În aprilie, mai multe rapoarte mass-media susțineau că nava a fost vizată de un atac cu drone, deși presa iraniană și siriană au negat aceste informaţii, spunând că un incendiu a fost cauzat în timpul unor lucrări de reparaţii. În mai, la bordul navei a izbucnit un alt incendiu. Agenţia de presă SANA susţinând că a fost vorba de o defecțiune tehnică la unul dintre motoare.

După cum știți, Baza aeriană Khmeimim a Forțelor Spațiale Militare (VKS) ale Federației Ruse este situată în Latakia, iar o bază navală este situată în apropiere de portul Tartus.

 

 

 

Ştiri Recomandate