Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incident la o instalaţie nucleară din Iran
02 iul, 12:44
Un incident a avut loc la instalaţia nucleară din Natanz (centrul Iranului), dar nu a provocat pagube, iar instalaţia funcţionează ca de obicei, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei iraniene pentru energie atomică, Behrouz Kamalvandi, potrivit Reuters.
de  Eduard Pascu

Uzina de îmbogăţire a uraniului (FEP) din Natanz, cu o suprafaţă de aproximativ 100.000 de metri pătraţi şi construită la opt metri sub pământ, este una dintre multele instalaţii iraniene monitorizate de Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA), transmite Agerpres.

"Incidentul s-a produs la un obiectiv într-o zonă deschisă în apropierea instalaţiei nucleare iraniene din Natanz. Nu s-au înregistrat victime şi nu s-au produs pagube, iar situl nuclear funcţionează ca de obicei", a spus Behrouz Kamalvandi, citat de agenţia de presă locală Tasnim.

Autorităţile iraniene anchetează în prezent cauzele incidentului, a spus el, adăugând că nu există nicio îngrijorare cu privire la un posibil risc de contaminare radioactivă. Niciun fel de alte detalii nu au fost oferite. 

Citește și: Iranul a prezentat noi arme dezvoltate intern

Ştiri Recomandate