Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Industria sârbă de apărare a dezvoltat o nouă versiune a tancului M-84
Industria sârbă de apărare a dezvoltat o nouă versiune modernizată a tancului principal de luptă M84, intitulată M-84AS2. Această nouă versiune aduce îmbunătățiri în ceea ce privește puterea de foc, mobilitatea și protecția echipajului. 
de  S.I. Catalin

Ultima zi a expoziției de arme „Partner-2021” are loc la Belgrad, unde, printre altele, au fost prezentate arme și echipamente militare create de întreprinderi din industria sârbă de apărare. În mod special, Serbia a ţinut să facă o prezentare versiunii modernizate a tancului principal de luptă M-84.

M84 a fost dezvoltat pe baza tancului principal de luptă T-72 (MBT) fabricat de sovietici, care a fost produs sub licență de Iugoslavia, cu multe îmbunătățiri față de versiunea originală pentru a răspunde cerinţelor armatei iugoslave, precizează publicaţia ArmyRecognition.

Versiunea originală a M-84 MBT (Main Battle Tank) este înarmată cu un tun de 125 mm cu alezaj neted. Turela este echipată cu un sistem automat de încărcare a tunului, care îi permite tancului să tragă 8 proiectile pe minut. 

Pe acest tanc mai sunt instalate: o mitralieră coaxială de 7,62 mm și o armă antiaeriană de 12,7 mm.

Armamentul versiunii M84AS2 include un tun L48 de 125 mm cu alezaj neted, cu același sistem automat de încărcare ca și versiunea anterioară a M-84. Versiunea actualizată păstrează mitraliera coaxială de 7,62 mm, dar mitraliera antiaeriană de 12,7 mm este înlocuită de un RCWS (stație de arme controlată de la distanță), înarmata cu o mitralieră grea de 12,7 mm. 

Versiunea M-84AS2 este echipată cu o armură suplimentară montată în jurul corpului tancului și a turelei, folosind o nouă generație de armură reactivă explozivă (ERA), care oferă un nivel ridicat de protecție. Mobilitatea tancului M-84AS2 este, de asemenea, îmbunătăţită.

Ştiri Recomandate