Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Industria turcă de apărare a dezvoltat sistemul NAZAR - care oferă capacitatea de ''soft-kill'' împotriva rachetelor ghidate
Compania turcă de apărare Meteksan a anunțat că a dezvoltat un nou sistem laser la sol, numit NAZAR care oferă capacitatea de ’’soft-kill’’ împotriva rachete cu ghidare electro-optic (EO) și cu infraroșu (IR).
de  S.I. Catalin

Rachetele ghidate de tip EO / IR, datorită tehnologiilor avansate care stau la baza dezvoltării lor, sunt considerate din ce în ce mai mult o amenințare pentru bazele militare, depozitele de muniții și facilitățile strategice civile.

Sistemul NAZAR a fost dezvoltat cu scopul de a detecta rachetele ghidate EO și IR și de a reuşi să le neutralizeze de la distanțe mari, prin distrugerea componentei soft care stă la baza controlului acestor rachete.

NAZAR a fost dezvoltat nu numai pentru a fi eficient împotriva rachetelor ghidate EO / IR cunoscute, ci și pentru a avea capabilități de recunoaștere și supraveghere care vor oferi un avantaj împotriva amenințărilor asimetrice datorită capacității sistemului său radar de operare în bandă largă.

Sistemul NAZAR va putea, de asemenea, să funcționeze şi să fie integrat alături de alţi senzori și sisteme.

În prima etapă, NAZAR poate fi utilizat pe o platformă mobilă terestră. În urma dezvoltării sistemului terestru, vor fi aduse modificările necesare pentru a crește capacitățile de apărare antirachetă (ASMD) ale navelor de război. Scopul final fiind acela că sistemul NAZAR să poate fi integrat şi pe navele militare.

 

Ştiri Recomandate