Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inginerii militari sprijină medicii în efortul de a combate COVID-19
O echipă de cadre didactice, cercetători şi ofițeri specialişti din Centrul de Excelență în Robotică şi Sisteme Autonome din Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" a modificat şi adaptat un model de vizieră de protecție, a precizat Ministerului Apărării Naţionale, pe pagina oficială de Facebook.
de  S.I. Catalin
Armata română, sursă foto: MApN Facebook

Modelul de vizieră de protecție este proiectat de firma Prusa şi a fost realizată prin tehnici de imprimare 3D, din materiale consumabile, pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale, în contextul pandemiei de COVID-19.

În colaborare cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila" şi cu Direcția Medicală, primele viziere au fost deja realizate și distribuite cadrelor medicale din spital, urmând ca, din această săptămână, acestea să fie livrate periodic.

Aminti că, în urmă cu două săptămâni, cercetătorii militari au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă).

Cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă).

Săptămâna trecută, MApN a recepționat al doilea lot de izolete românești dezvoltate de cercetătorii militari.

 

Ştiri Recomandate