Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inspectorul general adjunct al Pentagonului a demisionat, la o lună după ce fusese demis de Trump
26 mai, 21:56
Inspectorul general adjunct al Departamentului american al Apărării, Glenn Fine, a demisionat marţi, la puţin peste o lună după ce preşedintele Donald Trump îl înlăturase din funcţia de inspector general interimar al Pentagonului, transmite Reuters.
de  Eduard Pascu
Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, sursă foto: The White House Facebook

În momentul demiterii sale, Glenn Fine se pregătea să preia conducerea echipei care va supraveghea punerea în aplicare de către administraţie a giganticului plan de susţinere a economiei americane, de 2.300 miliarde de dolari.

'Rolul Inspectorilor Generali este o forţă a sistemului nostru de guvernare. Ei asigură o supraveghere independentă pentru a ajuta la îmbunătăţirea operaţiunilor guvernului într-un mod transparent', a declarat marţi Fine într-un comunicat. 'După mulţi ani petrecuţi în Biroul Inspectorului General din Departamentul Justiţiei şi din Departamentul Apărării, cred că pentru mine a sosit timpul să demisionez şi să-i las pe alţii să îndeplinească acest rol vital', a adăugat el, transmite Agerpres.

În ultimele săptămâni, Trump a demis cinci inspectori generali din diverse agenţii, spunând că şi-a pierdut încrederea în ei. Trei dintre aceştia, printre care şi Glenn Fine, erau membri în Comisia de monitorizare a răspunsului la pandemie (PRAC), înfiinţată de Congres, iar alţi doi - Michael Atkinson, din comunitatea de informaţii, şi Steve Linick, din Departamentul de Stat - participau la anchete în care erau implicaţi preşedintele sau aliaţi ai săi.

Citește și: Un apropiat al preşedintelui Trump preia conducerea serviciilor americane de informaţii

Ştiri Recomandate