Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul a difuzat imagini ale unei baze a Gardienilor Revoluţiei, descrisă ca un ''oraş al rachetelor''
Iranul a difuzat luni imagini şi filmări despre ceea ce susţine că este o nouă bază a Gardienilor Revoluţiei, dotată cu rachete de croazieră şi balistice şi cu ''echipament electronic de război'', relatează Reuters.
de  Eduard Pascu
Buncar rachete Iran  Sursa foto: Captură Youtube

Un reportaj difuzat de televiziunea de stat a descris baza drept un ''oraş al rachetelor'' şi a arătat ceea ce păreau a fi coloane de rachete într-un depozit cu pereţi de ciment. Nu a fost oferit niciun detaliu despre locaţie, transmite Agerpres.

Alireza Tangsiri, şeful unităţii navale de elită a Gardienilor Revoluţiei, a declarat pentru televiziunea de stat că baza are echipament pentru a detecta semnale inamice. Potrivit informaţiilor difuzate, ''echipamentul electronic de război'' al bazei include sisteme de radar, monitorizare, simulare şi întrerupere.

''Ceea ce vedem astăzi este o mică secţiune a capabilităţii mari şi extinse de rachete a forţelor navele ale Gardienilor Revoluţiei'', a declarat comandantul Gărzilor Hossein Salami.

Anul trecut, Gardienii Revoluţiei au declarat că au construit o serie de ''oraşe de rachete'' subterane de-a lungul coastei Golfului.

Iranul, care se laudă în mod constant cu progresele tehnologice ale forţelor sale armate, are unul dintre cele mai mari programe de rachete din Orientul Mijlociu, notează Reuters.

Conform The Times of Israel, din 2011, Iranul s-a lăudat cu facilități subterane în toată țara, precum și de-a lungul coastei de sud, lângă strâmtoarea strategică Hormuz. Iranul susține că are rachete care pot parcurge 2.000 de kilometri, având astfel în raza lor de acțiune Orientul Mijlociu, inclusiv Israelul.

Anunțul despre noua facilitate de lansare a rachetelor a venit pe fondul tensiunilor crescute dintre Teheran și Ierusalim. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian a arătat că Israelul este vinovat de o explozie care a avut loc la bordul unui cargou iranian, spunând că au dreptul să răspundă, mai precizează publicația din Israel.

 

Ştiri Recomandate