Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul a început un nou exercițiu militar în zona Golfului
Pe 19 ianuarie, în cadrul Forțelor Terestre iraniene a început desfășurarea unui nou exercițiu militar, în sudul țării, în apropierea coastei Makran. Exercițiul, cu numele de cod "Eqtedar-99", a debutat în prezența generalului-maior Sayed Abdel Rahim Mousavi, comandantul armatei Republicii Islamice Iran, a generalului de brigadă Geumarth Heydari, comandant al Forțelor Terestre, și a unor comandanți și oficiali ai Statului Major General al Forțelor Armate iraniene.
de  Nicolae Iordan

La manevre participă Brigada 55 Aeriană, Brigada 65 Forțe Speciale, Brigada 223 Forțe de Reacție Rapidă și subunități de aviație din structura trupelor terestre.

Potrivit declarațiilor comandanților militari iranieni, exercițiul are scopul "de a evalua capacitatea de luptă a unităților Forțelor Terestre iraniene în fața amenințărilor și de asigurare a proiecției rapide a forțelor către zona misiunii, conform planurilor stabilite, în timpul cărora se vor aplica o varietate de tactici locale inovatoare pentru a evalua abilitățile multiple ale brigăzilor profesionale din Forțele Terestre ale armatei".

Comandantul Forțelor Terestre a declarat, pe 18 ianuarie, că "aceste manevre se vor desfășura într-o manieră ofensivă și țintită, pentru prima dată la nivelul Forțelor Terestre ale armatei și vor fi aplicate noi tactici ofensive, folosind arme complet indigene".

 

 

 

 

Ştiri Recomandate