Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul a transformat racheta de 122 mm într-o armă ghidată
10 iul, 16:21
Corpul Gardienilor Revoluției Islamice se laudă că a transformat cu ajutorul tehnologiei interne o rachetă 122 mm într-o rachetă ghidată de precizie. Aceasta poate atinge țintele cu o eroare de 7 metri.
de  Eduard Pascu

Directorul Organizației de Cercetare a IRGC, Ali Koohestani, a declarat că racheta „Arash” de calibru 122 mm a devenit o armă precisă lucru confirmat și cu ocazia testelor recente. Acesta a spus că experții IRGC au reușit să transforme Arash într-o rachetă ghidată care a lovit cu precizie țintele în cadrul testelor. Racheta Arash de 122 mm poate atinge acum țintele cu o precizie de 7 metri, a menționat el, spunând că arma va fi produsă în masă pentru a fi livrată către Ministerul Apărării, transmite Tasnim.

Cu o greutate de 64 de kilograme, Arash are o rază de acțiune de 22 de kilometri și este echipat cu un focos de 19 kg cu o putere distructivă mare, care detonează țintele pe o rază de  25 de metri.

Înainte de a fi modernizată, pentru a compensa precizia scăzută, racheta de 122 mm cunoscută și sub codul BM-21 era trasă la pachet de 40 de rachete. Recentele modificări permit unităților de artilerie să lanseze un număr limitat de rachete pentru a distruge o țintă.

Citește și: Iranul a prezentat noi arme dezvoltate intern

Ştiri Recomandate