Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul amenință cu o ripostă dură după uciderea liderului programului nuclear
27 noi 2020 / 18:06
Administrația iraniană de la Teheran a anunțat că asasinarea directorului programului nuclear, Mohsen Fakhrizadeh, nu va trece nerăzbunată.
de  Eduard Pascu

Administraţia de la Teheran a ameninţat, vineri după-amiază, că va riposta la atacul soldat cu moartea lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul programului nuclear iranian, potrivit Mediafax. „A fost ucis un cercetător iranian eminent, astăzi”, a reacționat ministrul de Externe, Javad Zarif, într-un mesaj pe Twitter. „Această lașitate – cu indicații serioase către Israel – arată o disperare hotărâtă a responsabililor”.

 

„Cei care au acționat au țintit un vehicul care îl transporta pe Mohsen Fakhrizadeh, conducătorul organizației de cercetare și inovare a Ministerului”, a transmis Ministerul Apărării de la Teheran. „Au avut loc schimburi de focuri, iar în urma acestora dr. Fakhrizadeh a fost rănit grav și dus la spital”. „Din nefericire, eforturile medicilor de a-l salva nu au avut succes și, acum câteva minute, acesta a murit”, s-a mai arătat în comunicatul Ministerului.

În ianuarie o dronă MQ-9 Reaper a executat un bombardament asupra aeroportului din Bagdad. În urma acestuia comandantul șef al Gardienilor Revoluției din Iran Qassem Soleimani a fost ucis.

Ştiri Recomandate