Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul este pregătit să reia exporturile de arme după ridicarea embargoului
22 sep, 13:35
Comandantul Forțelor Aerospațiale ale Gardienilor Revoluției din Iran, generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh a declarat că Iranul este gata să exporte arme de îndată ce embargoul ONU va înceta luna viitoare.
de  Eduard Pascu

Programul de armament al Republicii Islamice Iran nu se va schimba deloc, a declarat generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, spunând că industria militară din Iran asigură nevoile armatei. „Nu ne bazăm pe străini pentru a ne furniza arme”, a subliniat el.

Generalul a spus că încetarea embargoului ONU asupra armelor în octombrie va avea mai multe avantaje, deoarece marchează o victorie politică pentru Iran și ar permite exportul de arme, transmite Tasnim.

El a respins în continuare amenințarea președintelui SUA împotriva Iranului, spunând că Trump a mai făcut deja astfel de comentarii care s-au dovedit a fi greșite, precum amenințarea de a lovi 52 de locații din Iran.

Agenția de propagandă a forțelor Gardienilor Revoluției precizează că SUA au suferit o înfrângere diplomatică jenantă în august, când Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a respins o propunere de prelungire pe termen nelimitat a embargoului asupra armelor impus Iranului.

Embargoul asupra armelor convenționale va expira pe 18 octombrie în condițiile unei rezoluții în care a fost lăudat acordul nuclear iranian, semnat în iulie 2015 și cunoscut oficial ca Planul Comun şi Cuprinzător de Acţiune (JCPOA).

Citește și: Principalele state europene nu susțin sancțiunile împotriva Iranului, stârnind nemulțumirea SUA

Ştiri Recomandate