Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul nu exclude producerea unor acte de răzbunare contra SUA din partea populaţiei irakiene
15 feb, 18:13
Şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif a afirmat sâmbătă că nu exclude posibilitatea producerii în Irak a mai multor acte de răzbunare contra SUA, în urma uciderii generalului iranian Qassem Soleimani de către forţele americane la începutul lunii ianuarie în Bagdad, relatează DPA.
de  Eduard Pascu
Ministrul iranian al afacerilor externe Mohammad Javad Zarif

Riposta oficială din partea Iranului s-a încheiat, a spus Zarif la Conferinţa privind Securitatea de la Munchen, accentuând că ţara sa nu este una care caută răzbunare. În acelaşi timp, ministrul iranian de externe a subliniat că sunt posibile acţiuni de răzbunare din partea populaţiei din Irak. Uciderea lui Soleimani pe teritoriul irakian a făcut ca populaţia din Irak să fie împotriva SUA, a spus el, transmite Agerpres.

La 3 ianuarie, forţele americane l-au ucis la Bagdad pe comandantul Forţei Quds a Gărzii Revoluţionare iraniene, generalul Qassem Soleimani. Teheranul a reacţionat prin atacarea cu rachete a mai multor baze din Irak care adăposteau militari americani şi a anunţat că nu va mai respecta acordul internaţional din 2015 privind programul nuclear iranian.

Aceasta este cea mai gravă escaladare a tensiunilor dintre Washington şi Teheran din ultimii ani, care a sporit îngrijorarea că violenţele s-ar putea extinde în întreaga regiune a Orientului Mijlociu. 

Ştiri Recomandate