Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul se laudă că a depistat "echipe de spioni"
Serviciile de informații ale Iranului au desființat cinci echipe de spioni care lucrau pentru servicii de spionaj străin, a spus un oficial.
de  Eduard Pascu

Un șef al Contraspionajului iranian a declarat că forțele de informații au identificat și arestat o serie de spioni afiliați serviciilor de spionaj ale hegemoniei. El a spus că spionii lucrau pentru CIA, Mossad și serviciile de spionaj ale mai multor țări europene. Ei foloseau metode complicate și diverse pentru a spiona proiectele nucleare, economice, militare și ale infrastructurii Iranului.

Oficialul a declarat că echipele ostile încercau acte de sabotaj asupra infrastructurilor țării, pentru a provoca o intensificare a sancțiunilor împotriva Iranului și să împiedice astfel Republica Islamică să dețină tehnologii și cunoștințe moderne și să afecteze relațiile dintre Iran și națiunile partenere, transmite portavocea Gărzilor Revoluționare Islamice, agenția Tasnim.

Acțiunile spionilor au fost zădărnicite cu vigilența forțelor de contrainformații iraniene, a mai spus oficialul.

În iulie, Iranul a executat un bărbat condamnat pentru spionaj în favoarea CIA și Mossad. Mahmoud Mousavi Majd a fost acuzat că a spionat pentru CIA și Mossad și le-a dat informații despre mișcările generalului Qassem Soleimani, care a fost ucis în Irak de SUA la începutul lunii Ianuarie.

Citește și: Doi iranieni, condamnaţi pentru spionaj în favoarea Israelului, Germaniei şi Marii Britanii

Ştiri Recomandate