Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul acuză Iranul că a lansat atacuri asupra unor nave și a încercat să introducă explozibili în Cisiordania, prin intermediul dronelor
24 noi, 21:47
Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat, marți, la o conferință de securitate găzduită de Universitatea Reichman, că Iranul a lansat în ultimele luni, din două baze aflate în zona localității Chabahar și pe insula Qeshm, atacuri asupra unor nave, afirmând că locațiile menționate au fost utilizate inclusiv pentru depozitarea dronelor de atac avansate.
de  Nicolae Iordan

Benny Gantz a susținut că Iranul a încercat să transfere explozibili din Siria către militanții din Cisiordania prin intermediul dronelor. Acesta a precizat: "O dronă care a fost lansată, în februarie 2018, de pe aeroportul sirian Tiyas, care a fost interceptată lângă Beit Shean (Beisan), la granița de nord dintre Israel și Siria, era încărcată cu explozibili, iar transportul era destinat elementelor din Cisiordania".

Gantz a susținut că "Iranul folosește drone nu doar pentru a ataca, ci și pentru a livra arme trimișilor săi", precizând că "acestea sunt arme de precizie care pot atinge ținte strategice pe o rază de mii de kilometri și, prin urmare, aceste capacități pun deja în pericol țările sunite și forțele internaționale din Orientul Mijlociu, precum și statele din Europa și Africa".

Gantz a declarat ca "Iranul operează și în afara regiunii, transportând petrol și arme în Venezuela, iar Forța Quds operează în America de Sud și încearcă să infiltreze influența sa în Afganistan".

Pe de altă parte, generalul-maior Amikam Norkin, comandantul Forțelor Aeriene israeliene, a sugerat cooperarea cu parteneri arabi, precum Emiratele Arabe Unite și Bahrainul, împotriva amenințării cu drone.

"Cred că aceasta este o oportunitate foarte bună de a stabili contacte și de a construi un plan de apărare pentru toate țările care, au un interes comun în a se proteja. Putem ajuta foarte mult (împotriva dronelor), în ceea ce privește informațiile, monitorizarea sau interceptarea".

 

 

Ştiri Recomandate