Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
J-10, la pescuit. Un avion militar chinez s-a prăbușit într-un râu, în timp ce un grup de civili chinezi se afla la pescuit (Video)
25 oct 2021 / 16:38
Un eveniment rarisim a avut loc în China, unde un avion de vânătoare de tip J-10 s-a prăbușit într-un râu sub privirile mai multor pescari. 
de  DefenseRomania Team
Avion chinez J-10, prăbușit într-un râu. Sursă foto: Captură video via Defence Blog

De la incident au fost surprinse mai multe imagini video de către amatori ce se aflau în zonă. Avionul care s-a prăbușit era un avion J-10 în versiunea J-10S a Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului. 

Versiunea respectivă e una în dublă comandă.

Pe imaginile apărute pe rețelele de socializare, și devenite virale, se poate observa cum cei doi piloți, care s-au catapultat la timp, cad parașutați în râu. Potrivit celor de la Defence Blog, piloții chinezi au suferit răni minore și se află în afara oricărui pericol.

Incidentul ar fi avut loc pe data de 22 octombrie. Locația unde avionul s-a prăbușit ar fi la aproximativ 1.2 kiloemtri de pista aeroportului Zhengzhou Matougang din China.

 

 

2. Avion chin... (j-10-rau-china_13079600.jpg)

Avion chinez J-10, prăbușit într-un râu. Sursă foto: Captură video via Defence Blog

 

J-10

 

J-10 este un avion chinez dezvoltat de Chengdu Aircraft Corporation (CAC), în mai multe versiuni, inclusiv pentru Marina Chinei. Avionul este un avion mutirol ușor, cu un singur motor, proiectat mai multe tipuri de misiuni. Varianta în comandă dublă este J-10S.

Zborul inaugural a avut loc în 1998, în timp ce în 2005 a intrat în serviciul Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului. Aeronava a fost dezvăluită presei internaționale în 2007 iar în varianta J-10B dispune de un radar AESA.

Până în prezent China nu a exportat aeronava, datele indicând însă că Pakistanul ar putea deveni primul client extern al J-10. Zvonuri au existat și cu privire la o posibilă achiziționare a acestor aeronave și de către Iran.

J-10 e considerat un avion de vânătoare de generația a IV-a.

CITEȘTE ȘI: Chiar și după ce și-au retrogradat avionul J-16 cu o generație, chinezii îl consideră mai bun decât originalul rusesc Su-30

Ştiri Recomandate