Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Japonia achiziționează artilerie autopropulsată și vehicule de luptă
Tokyo a anunțat că va achiziționa încă șapte sisteme de artilerie autopropulsate Type-19 calibru 155 mm/52 și 33 de vehicule de luptă Type-16 în acest an ca parte a eforturilor de îmbunătățire a capacităților Forțelor Terestre, transmite Janes.
de  Eduard Pascu

Noile sisteme Type-19 sunt integrate pe camione militare 8×8 și au un echipaj format din cinci oameni. Acestea vor înlocui treptat sistemul învechit de artilerie FH-70, a precizat Ministerul Apărării din Japonia în ultimul său raport „Programele de apărare și bugetul Japoniei” prezentat la sfârșitul lunii martie.

Ministerul Apărării a precizat că a asigurat pentru acest an 4,4 miliarde de dolari pentru a achiziționa șapte sisteme de artilerie Type-19 după ce, în 2019, au fost achiziționat alte șapte.

Atrileria autopropulsată Type-19 este fabricată de Japan Steel Works.

De asemenea Ministerul Apărării a precizat că a alocat 2,1 miliarde de dolari pentru a achiziționa 33 de vehicule blindate de luptă Type-16, din cele 142 comandate în 2016. Reprezentanții Forțelor Terestre din Japonia spun că Type-16 este un „vehicul extrem de agil”, cântărește aproximativ 26 de tone și este înarmat cu un tun de calibru 105 mm. Vehiculul, care poate fi transportat și aeriană, a intrat în serviciu în anul 2017.

Ştiri Recomandate