Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kaman 22, noua dronă a Iranului pare o copie a dronelor MQ-9 Reaper ale SUA (Foto)
Iranul și-a prezentat oficial noua dronă Kaman 22, în prezența Aziz Nasirzadeh, comandantul Forțelor Aeriene ale Iranului.
de  Darius Muresan
Drona Iranului Kaman 22, și, în stânga sus, MQ-9 Reaper. Sursă foto: www.TheAviationist.com

Potrivit publicației iraniene Tasnim, generalul iranian a vizitat o fabrică de UAV-uri. În cursul zilei de ieri Iranul a dat publicității și imaginile mult așteptate cu noile drone Kaman 22.

Potrivit sursei citate, raza de acțiune a fost extinsă la 3.000 de km, având o anduranță de 24 de ore. Dronele pot fi echipate cu diferite sisteme de luptă. 

UAV-urile pot fi folosite în misiuni de patrulare, recunoaștere sau misiuni de luptă aeriană. Sursa citată precizează că toate componentele dronei sunt fabricate în Iran.

 

 

Ceea ce se observă imediat uitându-te la noile drone ale Iranului, e că acestea seamănă izbitor de mult cu celebrele drone americane MQ-9 Reaper. Acest lucru este semnalat și de cei de la The Aviationist, cu toate că există unele diferențe între designul dronei Kaman 22 și MQ-9 Reaper, în ceea ce privește trenul de aterizare care la iranieni pare staționar, dar modificări există și în zona aripilor.

 

 

Ştiri Recomandate