Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lipsa apei i-a scos pe iranieni în stradă. Poliția a tras asupra protestatarilor
26 iul, 11:40
Forțele de securitate din provincia Khuzestan din sud-vestul Iranului au tras focuri de armă asupra oamenilor care au ieșit în stradă pentru a protesta din cauza penuriei de apă, potrivit unui oficial ONU.
de  Eduard Pascu

Iranul a construit mai multe diguri în provincia Khuzestan, pentru a dirija apa spre alte regiuni ale țării. La acest lucru se adaugă o secetă severă, iar regiunea se confruntă cu lipsa apei.

Provincia Khuzestan este una dintre cele mai fierbinți regiuni ale țării, unde temperaturile ajung vara la 50 de grade Celsius, transmite BBC.

Iranul a calificat ”drept false” acuzațiile lui Michelle Bachelet comisar ONU pentru drepturile omului, privind reprimarea manifestațiilor.

 

Protestele față de lipsa apei s-au transformat într-o manifestație generală împotriva guvernului și a liderului suprem al țării și s-au răspândit în mai multe orașe.

Mai mulți oameni ar fi fost uciși în timpul confruntărilor dintre poliție și protestatari. Mai mulți manifestanți au fost arestați, iar accesul la internet ar fi fost tăiat de autorități în mai multe regiuni.

Din cauza vremii toride, manifestațiile au loc în timpul nopții.

 

”Protestele sunt pașnice, de ce trageți? Nu v-au luat vouă apa, nu v-au luat vouă pământul. Ascultați-mă, vrem proteste pașnice”, se aude vocea unui protestatar într-o înregistrare video.

 

Ştiri Recomandate