Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lituania a ridicat nivelul de alertă al unităților militare pregătite să intervină în criza migranților
09 noi 2021 / 18:22
Ca răspuns la situația de la frontiera [cu Republica Belarus], nivelul de alertă al unităților armatei lituaniene pregătite pentru sprijinirea Ministerului de Interne, a fost ridicat, se precizează într-un comunicat de presă, din 8 noiembrie, al Forțelor Armate lituaniene.
de  Gheorghiță Orjanu
Sursă foto: Ministerul Apărării din Lituania

Timpul de răspuns, în care aceste trupe suplimentare (pe lângă cele care sprijină deja unitățile MAI), a fost scurtat. În plus, unele trupe au fost redislocate în alte locații pentru a interveni mai rapid la potențialele treceri ilegale ale frontierei.

„Această situație nu este o invazie militară sau o amenințare directă la adresa integrității teritoriale a țării, ci este o migrație ilegală organizată spre țara noastră, de care se ocupă instituțiile Ministerului de Interne, iar Forțele Armate lituaniene își îndeplinesc una dintre funcțiile din timp de pace”, a declarat Șeful Apărării Lituaniei, general-locotenent Valdemaras Rupšys.

Potrivit Ministerului de Interne al Lituaniei, la data de 8 noiembrie, aproximativ 1.200 de militari sprijină autoritățile în gestionarea crizei migranților. Militarii au misiunea de a întări capacitatea Ministerului de Interne prin creșterea nivelului de protecție la frontieră, instalarea unui gard de sârmă ghimpată, întărirea pazei la facilitățile de cazare, acordarea de asistență grupurilor mobile ale Direcției de Migrație și consultanță pe probleme logistice.

Începând cu 11 iunie, Forțele Armate ale Lituaniei acordă sprijin instituțiilor MAI, în gestionarea crizei migranților ilegali.

 

Ştiri Recomandate