Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lukaşenko ameninţă U.E cu o nouă criză a migranţilor. Polonia: Peste 10.000 de migranţi proveniţi din ţări devastate de război se află în Belarus
06 sep, 17:44
Peste 10.000 de migranţi proveniţi din ţări devastate de război se află în prezent în Belarus în speranţa ajungerii în Uniunea Europeană (UE), a estimat luni poliţia de frontieră poloneză (SG), transmite DPA.
de  DefenseRomania Team
 Poliţia de frontieră poloneză (SG). Sursa Foto: Twitter Straż Graniczna

Potrivit şefului SG, generalul-maior Tomasz Praga, regimul de la Minsk condus de Aleksandr Lukaşenko îi ajută pe migranţi să ajungă la frontierele Belarusului cu Lituania, Letonia şi Polonia, ţări membre ale UE.

La finalul săptămânii trecute, SG a observat o activitate crescută de partea belarusă a frontierei. Sâmbătă, 215 de persoane au fost oprite să treacă frontiera ilegal, urmate duminică de 152 şi luni de alte 59, precizează Agerpres.Potrivit poliţiei de frontieră poloneze, mulţi dintre migranţi încearcă să ajungă în Franţa sau GermaniaLituania, Letonia şi Polonia au raportat creşteri substanţiale ale numărului de migranţi care au ajuns pe teritoriile lor plecând din Belarus. Cele trei state, care sunt membre ale Uniunii Europene, l-au acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko că pune presiune asupra UE în scopul ridicării sancţiunilor economice impuse Belarusului.

Aproximativ 30 de migranţi continuau duminică să fie blocaţi la frontiera Poloniei cu Belarus, unde se află de o lună.

Migranţii sunt campaţi lângă satul Usnarz Gorny şi primesc produse de strictă necesitate de la forţele belaruse, au scris oficialităţi poloneze pe Twitter. Soarta acestor migranţi, cărora nu li se autorizează intrarea în Polonia, a provocat o vie dezbatere în rândul opiniei publice poloneze.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat joi stare de urgenţă în regiunea frontalieră cu Belarus, în contextul tentativelor de intrare ilegală a migranţilor în Uniunea Europeană, venind dinspre Belarus.

Ştiri Recomandate