Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pandemia COVID-19| Emmanuel Macron asigură Italia că are tot sprijinul său şi denunţă propaganda dusă de China şi de Rusia
31 Martie 2020 / 13:29
Emmanuel Macron asigură Italia de sprijinul său în fața epidemiei de coronavirus și solicită, într-un interviu acordat presei italiene publicat sâmbătă, să nu se lase intoxicat ă de campaniile de propagandă duse de către Federaţia Rusia şi China prin ajutoarele pe care le acordă.
de  Cristian Soare
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, Sursa foto: Axios

„Franța este alături de Italia", epicentrul epidemiei din Europa cu peste 9.000 de decese până în prezent, subliniază șeful statului francez în acest interviu pentru La Repubblica, Le Corriere della Sera și La Stampa, potrivit Reuters.

,,Vorbim mult despre ajutorul chinezesc sau rus, dar de ce nu spunem că Franța și Germania au livrat 2 milioane de măști și zeci de mii de echipamente de protecţie către Italia?", s-a întrebat retoric preşedintele francez.

,,Nu este suficient, dar este deja un început şi nu trebuie să ne lăsăm intoxicaţi de ceea ce spun partenerii şi concurenţii noştri internaţionali", a adăugat Macron.

,,Trebuie să ne amintim, de asemenea, că europenii au venit în ajutorul Chinei la începutul epidemiei, când a fost cea mai afectată, trimițându-i peste 50 de tone de echipamente."

,,Europa trebuie să fie mândră și să se simtă puternică, pentru că aşa este”.

Declaraţia lui Emmanuel Macron vine la câteva zile după ce China, Rusia si Cuba au livrat echipamente medicale către Italia, anunţând cu surle şi trâmbițe, într-o manieră propagandistică, gestul făcut.

Amintim că, duminică, Amelie de Montchalin, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, a declarat că solidaritatea nu se instrumentalizează, iar China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă altora în cadrul crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus.

Iar în decursul zilei de ieri, preşedintele Donald Trump a anunţat, în cadrul conferinţei de presă zilnice de la Casa Albă dedicată situaţiei generate de epidemia COVID-19, că Statele Unite vor trimite Italiei echipamente medicale în valoare de 100 de milioane de dolari.

Ştiri Recomandate