Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE rus informează: Moscova și Chișinăul au discutat perspectivele soluționării conflictului transnistrean
07 oct 2021 / 20:38
Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova anunță că a avut loc întâlnirea între vicepremierul pentru Reintegrare, Veaceslav Kulminski, și ministrul adjunc de externe Andrei Rudenko. Părțile au convenit ca relațiile moldo-ruse să fie construite în spiritul Tratatului de prietenie și cooperare ruso-moldovenesc din 2001.
de  DefenseRomania Team

Pe 7 octombrie, viceministrul de externe al Federației Ruse, Andrei Rudenko, s-a întâlnit cu vicepremierul R. Moldova pentru Reintegrare Vlad Kulminski și cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Vladimir Cucu, precizează Deschide.md.

„În timpul discuției, au fost luate în considerare probleme de actualitate ce țin de relațiile bilaterale. Părțile s-au pronunțat în favoarea dezvoltării lor progresive într-o manieră constructivă și reciproc avantajoasă, în spiritul principiilor stabilite în Tratatul de prietenie și cooperare ruso-moldovenesc din 2001. S-a constatat o revenire treptată a comerțului bilateral. O atenție specială a fost acordată cooperării dintre Ministerele de Externe ale Rusiei și R. Moldova. Părțile au discutat, de asemenea, despre perspectivele procesului de negociere privind soluționarea conflictului transnistrean, se arată în comunicatul Ministerului Rus de Externe, potrivit Ziuarul de Gardă.md.

Până la această oră, reprezentanții Guvernului de la Chișinău nu au publicat informații despre subiectele abordate în cadrul vizitei de lucru de la Moscova.

Pe 6 octombrie, reprezentanții Guvernului de la Chișinău au anunțat că, potrivit înțelegerilor cu Federația Rusă, o delegație guvernamentală a R. Moldova se va afla într-o vizită de lucru la Moscova, joi, 7 octombrie.

 

Ştiri Recomandate