Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie renunță la Huawei în rețeaua 5G. Trump spune că decizia i se datorează
15 iul 2020 / 12:07
Preşedintele american Donald Trump a afirmat că decizia Marii Britanii de a exclude din reţeaua naţională 5G orice echipament produs de gigantul chinez Huawei i se datorează, transmite Reuters.
de  Tudor Curtifan
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook

Marţi, premierul britanic Boris Johnson a dispus ca echipamentele Huawei să fie eliminate complet din reţeaua 5G din ţara sa, de la finele lui 2027, riscând să provoace furia Chinei.

'Noi am convins multe ţări, multe ţări, am făcut eu însumi acest lucru în cea mai mare parte, să nu se folosească Huawei, pentru că noi credem că e un risc de securitate, e un mare risc de securitate', a spus Trump câteva ore mai târziu.

 

Marea Britanie neagă și spune că decizia de a exclude Huawei din rețeaua 5G îi aparțineÎntrebat miercuri despre declaraţiile preşedintelui american, ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a replicat la postul Sky News, citat de Agerpres: 'Ei bine, cu toţii îl ştim pe Donald Trump, nu-i aşa?'.

'Tot felul de oameni pot încerca să-şi atribuie meritul pentru această decizie, dar ea a fost bazată pe o evaluare tehnică a Centrului Naţional de Securitate Cibernetică despre cum am putea avea sistemele 5G de cea mai înaltă calitate în viitor', a explicat el.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt al MAE chinez, Hua Chungying, le-a declarat miercuri ziariştilor că Beijingul va lua toate măsurile necesare pentru a-şi apăra interesele după decizia de marţi a Regatului Unit despre care a apreciat că a fost determinată de politizarea chestiunilor comerciale şi tehnologice, şi nu de probleme de securitate naţională.

Ştiri Recomandate