Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie va moderniza șantierele navale ucrainene și va furniza noi nave de luptă
În baza acordului semnat în octombrie 2020, Marea Britanie va demara un program major de proiecte de nave pentru forțele ucrainene, Babcock fiind primul lor partener industrial desemnat.
de  Eduard Pascu

Grupul Babcock a fost ales să conducă implementarea Programului de îmbunătățire a capacităților navale ucrainene (UNCEP), transmite Naval News.

Programul include îmbunătățirea capabilităților pe navele existente, livrarea de noi platforme, inclusiv nave rapide de atac echipate cu rachete, o fregată modernă, armamente de bord și instruirea personalului naval. De asemenea,colaborarea pentru revitalizarea șantierelor navale ucrainene prin dezvoltarea, implementarea și finalizarea unui plan de modernizare.

CEO-ul Babcock, David Lockwood împreună cu ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Oleksandr Myroniuk, ministrului britanic pentru achiziții pentru apărare, Jeremy Quin, și amiralului Sir Tony Radakin au semnat acordul de înțelegere la bordul distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale Britanice care era ancorat în portul Odesa.

Babcock va coordona partenerii industriali britanici și ucraineni pentru realizarea acestor proiecte în sprijinul Ministerului Apărării din Ucraina. Aceste echipe vor fi pe deplin integrate în cadrul proiectelor, oferind expertiza și transferul tehnic, permițând Ucrainei să dezvolte o flotă navală modernă și capacitatea de întreținere.

Babcock va fi sprijinit în cadrul implementării acestor proiecte de MBDA, Thales și Royal Haskoning DHV. 

 

Ştiri Recomandate