Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marina ucraineană și britanică au desfășurat exerciții militare comune în Marea Neagră
10 mai 2019 / 18:08
Nava ucraineană "Priluki" și n ava de recunoaștere HMS Echo (H87) a Marinei Regale Britanice  au efectuat exerciții comune de manevre tactice și de apărare aeriană în Marea Neagră, informează Serviciul de presă al Forţelor Navale Ucrainene. 
de  S.I. Catalin

Se mai menţionează faptul că navele și-au îndeplinit sarcinile tactice de manevră, au efectuat exerciții de apărare aeriană și instruire în domeniul comunicațiilor, în conformitate cu standardele NATO, mai precizează Rador.

Prezența navei militare britanice HMS „Echo" în Marea Neagră se înscrie în sfera măsurilor NATO de asigurare a securității membrilor Alianței de pe flancul estic, conform angajamentelor de apărare colectivă.

Un elicopter al brigăzii navale a aviației a fost, de asemenea, implicat în aceste exerciții comune.

,,Trebuie remarcat că astfel de exerciții reprezintă un nou pas către aprofundarea cooperării dintre flotele celor două țări și creșterea nivelului de operabilitate şi compatibilitate, al cărui scop este de fapt întărirea stabilității și securității în regiunea Mării Negre", a precizat Serviciul de presă al Forţelor Navale Ucrainene. 

Trebuie amintic faptul că nava de recunoaștere HMS Echo (H87) a Marinei Regale Britanice a sosit în portul Odesa în dimineața zilei de 6 mai.

În luna aprilie, Centrul pentru Operațiuni Speciale al Forțelor Armate din Ucraina a efectuat exerciții de confiscare de nave.

Ştiri Recomandate