Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicii militari români, decorați cu medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme” de Ministerul Apărării din R. Moldova
16 mai, 11:49
Ministrul Apărării din Republica Moldova Alexandru Pînzari a decorat cu medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme" grupul de medici militari, veniți din România, pentru a ajuta specialiștii moldoveni în lupta cu noul COVID-19, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Republicii Moldova.
de  DefenseRomania Team

Distincțiile au fost oferite cu prilejul încheierii misiunii acestora în Republica Moldova, potrivit portalului Deschide.md, și în semn de apreciere a sprijinului oferit medicilor moldoveni din instituțiile strategice în combaterea pandemiei legate de răspândirea coronavirusului.

În cadrul ceremoniei de decorare, care a avut loc la sediul Ministerului Apărării moldovean, Alexandru Pînzari le-a mulțumit celor 12 medici militari de peste Prut pentru sacrificiul și actul de curaj pe care l-au demonstrat pentru cetățenii Republicii Moldova. „Ne-ați oferit un sprijin de care aveam atâta nevoie. Faptul că ați fost departe de familiile și copiii voștri pentru a ajuta alte familii este demn de toată admirația și recunoștința noastră. Sănătate vă dorim și misiuni îndeplinite cu succes!", a spus ministrul Apărării.

Amintim că în urmă cu 2 săptămâni, o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății a sosit în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din țara noastră în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Aceștia au acordat, alături de colegii moldoveni, asistență medicală și îngrijire pacienților infectați și au instruit personalul medical din instituțiile din Bălți, Chișinău și Cahul.

 

Ştiri Recomandate