Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii români au participat la exerciţiul de alertare Bull-Run 13 din Polonia (Foto)
Cu doar câteva zile înainte de finalul misiunii, militarii rotației a VII-a și ultima a „Scorpionilor Albaștri" și-au luat rămas bun de la Grupul de luptă din Polonia, prin participarea la exercițiul de alertare BULL RUN 13, potrivit revistei Forţelor Terestre Române.
de  S.I. Catalin

În perioada 14-15 octombrie, subunitățile din cadrul Grupului de luptă au inițiat proceduri de alertare și dislocare și au executat marșuri tactice pentru a ocupa poziții de luptă defensive prestabilite în nord-estul Poloniei.

Misiunea artileriștilor antiaerieni români a fost să asigure apărarea antiaeriană a aliaților, pe întreaga durată de desfășurare a exercițiului.Obiectivul principal al BULL RUN 13 a fost acela de a antrena capcitatea de reacție a Grupului de luptă în vederea alertării, executării unui marș de aproximativ 100 km și dislocării în zona de operații din regiunea Gołdap.

Totodată, exercițiul a avut și scopul de a testa interoperabilitatea dintre SUA, România și Polonia, și de a confirma faptul că Grupul de luptă este pe deplin pregătit să răspundă oricăror potențiale agresiuni din regiunea baltică.

După trei ani și jumătate de participare la numeroase activități în cadrul Grupului de luptă din Polonia, în următoarele zile, sistemul antiaerian "Oerlikon" va fi înlocuit de sistemul antiaerian "Gepard".

Ştiri Recomandate