Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Apărării: De azi prinde contur iniţiativa României de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est
23 iul, 18:39
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, îl felicită pe generalul-maior Cătălin Tomescu pentru asumarea comenzii Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE) de la Cincu.
de  Eduard Pascu

Nicolae Ciucă a participat joi, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE), la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) "Getica" din localitatea Cincu.

"De astăzi prinde contur iniţiativa României, susţinută şi aprobată de Alianţa Nord-Atlantică, de înfiinţare pe teritoriul ţării noastre a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est. Îl felicit pe generalul-maior Cătălin Tomescu pentru asumarea comenzii acestei mari unităţi. De astăzi, are pe umeri o mare responsabilitate, aceea de a crea, de la început, o structură multinaţională importantă pentru întreg flancul estic al NATO", a scris ministrul Apărării, pe pagina sa de Facebook. El spune că România continuă să demonstreze că este un aliat care îşi ştie şi drepturile şi obligaţiile.

"În acest context de securitate delicat am analizat ipotezele şi scenariile corespunzătoare şi una dintre soluţii a fost aceea că ţara noastră trebuia să îşi asume înfiinţarea unui astfel de comandament astfel încât să putem să asiguram coerenţa actului de comandă şi să acoperim nevoia unui comandament de nivel corp de armată care să fie în măsură să pregătească elementele de contingenţă în exercitarea comenzii şi controlului celorlalte structuri NATO care erau deja înfiinţate în ţara noastră: Unitatea NATO de Integrare a Forţelor (NFIU), Brigada Multinaţională Sud-Est, Comandamentul Diviziei Multinaţionale Sud-Est, pentru a asigura legătura între elementul tactic şi cel strategic", precizează Nicolae Ciucă. 

Citește și: Amplu exerciţiu militar în poligonul de la Cincu. Au participat aproximativ 1.000 de militari și peste 200 mijloace tehnice (Foto)

Ştiri Recomandate