Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul bulgar al Apărării a semnat la Pentagon un angajament de colaborare în domeniul militar
07 oct, 15:59
Secretarul apărării, dr. Mark T. Esper, s-a întâlnit astăzi la Pentagon cu ministrul bulgar al apărării,  Krasimir Karakachanov.
de  Eduard Pascu

Secretarul Esper a menționat că Bulgaria este un aliat important NATO  și și-a exprimat aprecierea pentru angajamentul Bulgariei față de Alianță. Secretarul și ministrul au discutat despre modernizarea apărării, cooperarea la Marea Neagră, securitatea internațională și exerciții și operațiuni comune, se arată într-un comunicat al Pentagonului.

Secretarul Esper a mulțumit ministrului apărării pentru eforturile financiare depuse de Sofia pentru apărarea NATO și a angajamentelor de modernizare a Armatei.

Secretarul Esper și ministrul Karakachanov au semnat o „Foaie de parcurs pentru cooperarea în domeniul apărării” pe 10 ani, afirmând angajamentul reciproc de apărare ca parteneri strategici. Foaia de parcurs stabilește un cadru pentru dezvoltarea continuă a pregătirii și capacităților militare ale Bulgariei în următorul deceniu prin cooperare susținută în domeniul apărării.

Citește și: Ministrul Nicolae Ciucă, vizită oficială în Statele Unite ale Americii

Ştiri Recomandate