Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul german al apărării afirmă că este nevoie de o acţiune comună în strâmtoarea Hormuz
15 feb, 19:24
Ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer a subliniat sâmbătă, la Munchen, că este nevoie de o acţiune europeană comună pentru a proteja rutele maritime strategice prin strâmtoarea Hormuz, informează DPA.
de  Eduard Pascu
Strâmtoarea Ormuz

Germania nu participă la misiunea SUA din strâmtoarea Hormuz pentru că guvernul de la Berlin nu consideră că o politică de presiune maximală este calea corectă în relaţiile cu Iranul, a spus Kramp-Karrenbauer la Conferinţa privind Securitatea de la Munchen.

Stabilitatea regiunii şi principiul rutelor maritime libere sunt de cea mai mare importanţă pentru Germania. Ministrul apărării german încurajează statele să creeze, cu ocazia unui summit al Uniunii Europene, o misiune comună în zona strâmtorii Hormuz, pe unde este transportată o mare parte a ţiţeiului mondial.

Pe de altă parte, Annegret Kramp-Karrenbauer a avertizat că situaţia din Siria trebuie să reprezinte un avertisment pentru Europa şi că impactul conflictului asupra Europei arată foarte clar ceea ce s-ar întâmpla dacă europenii nu reuşesc să acţioneze.

''Acest lucru nu trebuie să ni se întâmple din nou în alte situaţii sau regiuni de conflict'', a accentuat ea.

Ştiri Recomandate