Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE
03 iul, 19:58
Pandemia de COVID-19 reprezintă o oportunitate pentru o cooperare mai bună în interiorul Europei, a afirmat vineri ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, potrivit dpa.
de  DefenseRomania Team
Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer

,,Am văzut că această pandemie ne-a condus la limitele capacităţii noastre naţionale de a acţiona'', a spus Kramp-Karrenbauer într-o dezbatere online organizată de Institutul danez pentru studii internaţionale (DIIS). Germania a preluat la 1 iulie, de la Croaţia, preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

,,Din punctul meu de vedere aceasta este o răscruce. COVID-19 ne oferă şansa de a ne apropia încă o dată'', a adăugat ea.

Ministrul german al apărării s-a referit la NATO, estimând că în condiţiile contractării economiei germane din cauza COVID-19, obiectivul alocării a 2% din PIB pentru apărare va fi atins ''probabil mai repede decât ne aşteptăm''.

În ultimii ani, preşedintele american Donald Trump a criticat constant Berlinul pentru faptul că alocă fonduri insuficiente pentru apărare şi că lasă pe umerii SUA sarcina apărării colective în cadrul NATO.

Pe de altă parte, potrivit lui Kramp-Karrenbauer, China este o ţară cu care Germania şi Uniunea Europeană cooperează ''foarte strâns'' din punct de vedere economic, dar ţara asiatică este şi un ''concurent'' economic. ''Dar în acelaşi timp nu este un oponent sau un inamic '', a precizat ea.

Ştiri Recomandate