Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Neagră. Navă de marfă sub pavilion rusesc a intrat în apele teritoriale ale Ucrainei
Din cauza unei furtuni, nava sub pavilion rusesc Melita a pătruns ilegal în apele teritoriale ale Ucrainei, în Marea Neagră. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 5 iunie, transmite serviciul de presă al Marinei ucrainene, citat de Pagina de Rusia.
de  S.I. Catalin

Aflată în drum spre portul românesc Constanța, nava Melita a deviat de la curs și a pătruns în apele teritoriale ale Ucrainei pe o distanță de 5 mile marine. Explicațiile oferite de căpitanul navei au convins Garda de Coastă să nu rețină navă rusească și să-i permită să-și continue drumul spre destinație.

Marina Ucrainei notează că decizia de a nu reține nava a fost luată în pofida existenței motivelor oficiale pentru aceasta măsura – în afară de încălcarea frontierei, nava avea oprit sistemul AIS (automatic identification system – AIS).

In noiembrie 2018, marina rusă a atacat şi reținut trei nave ale marinei ucrainene în Strâmtoarea Kerci. Marinarii ucraineni au fost acuzați de încălcarea frontierei de stat a Rusiei și trimiși în arest preventiv. În pofida deciziei Tribunalului Internațional pentru Dreptul Mării de eliberare imediată a marinarilor ucraineni, Rusia contnua să menţină în arest echipajele celor trei nave ucrainene.

Ştiri Recomandate