Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi radare pentru corvetele israeliene
Surse militare israeliene au precizat pentru Jane's 360  că cel puțin două corvete vor primi noi echipamente de luptă.

Conform surselor citate cel puțin una dintre cele trei corvete Saar-5 ale Marinei Israeliene este echiaptă cu noul radar IAI-Elta ELM-2258 Advanced Lightweight Phased Array (ALPHA). Acest lucru a putut fi observat cu ocazia exercițiului multinațional „Mighty Waves”.

ALPHA este un radar AESA (n. red. - o generație foarte avansată de radare cu baleiaj electronic activ unde funcțiile de transmisie și de recepție sunt compuse din multe module miniaturizate de transmițător/receptor. Avantajele față de radarele cu baleiaj mecanic sunt o rată de scanare extrem de rapidă (milisecunde), rază de acțiune foarte mare, capacitatea de a urmări și ataca un număr mare de ținte simultan (unde agile multiple), probabilitate scăzută de detecție grație undelor care îți schimba direcția în milisecunde, capacitatea de a funcționa ca radio/bruiaj, operare simultană pentru ținte aeriene și terestre și cartografierea de precizie a terenului) activ multi-funcțional, care funcționează în banda S pentru a detecta și urmări amenințările și a oferi precizie pentru sistemele de arme.

În 2017 se preciza că navele Saar 5, Hanit și Eilat vor primi radarul ca parte a unei actualizări care ar putea prevede și integrarea noii rachete Barak 8.

Vezi și: Israelul va produce 1000 de rachete Barak 8 pentru India

Ştiri Recomandate