Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nou tip de turelă pentru vehiculele ușoare blindate
US Army a anunțat că inginerii săi de la Picatinny Arsenal lucrează cu US Marine Corps pentru a dezvolta o nouă turelă blindată care să mărească șansele de supraviețuire a mitraliorilor de pe vehiculele ușoare blindate, transmite defence blog.
de  Eduard Pascu

Cercetarea se referă în primul rând la dezvoltarea unei turele care să protejeze tunarii care folosesc racheta antitanc TOW (Tubed-launched, Optically-tracked, Wire-guided).

Noul kit TOW Objective Gunner Protection Kit (TOGPK 2.0) oferă echilibrul potrivit de armură, conștientizarea situațională și manevrabilitatea armelor pentru a lupta eficient.

Tragerea rachetei TOW nu este o operație banală. În primul rând, trebuie confirmată ținta cu certitudine absolută. Apoi, odată ce este acționat declanșatorul, o undă de șoc intens umple aerul. Racheta este în zbor. Acum, trăgătorul își păstrează deplina capacitate de a ghida cu răbdare și în mod constant racheta direct spre țintă.

TOGPK 2.0 este cea mai recentă turelă pe care am dezvoltat-o în comun cu US Marine Corps”, a explicat Thomas Kiel, care conduce cercetarea sistemelor de turele blindate la Picatinny Arsenal. „US Marine Corps este o forță de luptă excepțională, cu așteptări foarte mari. Parteneriatul nostru strâns cu militari experimentați în faza de proiectare a fost deosebit de util pentru a răspunde nevoilor lor. 

Noul sistem de turelă va fi încadrat pe noul vehicul Joint Light Tactical (JLTV), care este înlocuitorul Humvee. Centrul de armament a dezvoltat deja o serie de turele de protecție pentru vehicule militare, inclusiv Humvee, Resistant Ambush Protected (MRAP) și Stryker

Noua turelă nu încarcă suplimentar cu greutate vehiculul.

Vezi și: US Marine Corps testează noile vehicule amfibii

Ştiri Recomandate