Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley
16 oct 2019 / 18:50
Producătorul american de arme Northrop Grumman a prezentat pentru prima dată noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster în cadrul conferinței anuale a Asociației producătorilor de armament pentru US Army de la Washington, transmite defence blog.
de  Eduard Pascu

Noua armă Bushmaster de 50 de mm dezvoltată de Northrop Grumman este proiectată pentru vehiculul de luptă pentru generația următoare al US Army.

Acesta poate atinge distanțe de două ori mai mari decât tunul M242 de 25 mm existent al vehiculului de luptă BradleyBushmaster 50 mm a fost proiectat pentru a rezolva această problemă și lovește ținte aflate la mai mult de 4 km.

Tunul de 50 mm poate îmbina o varietate de tehnologii de atac pe vehicule blindate emergente, de înaltă tehnologie, într-un singur sistem - incluzând controlul avansat al focului, senzori automatizați de direcționare, muniție de ultimă generație, viteză nouă de procesare a calculatorului și opțiuni de atac cu calibru mediu. 

În prezent, Bushmaster de 50 mm este unul dintre cele mai puternice sisteme de arme de calibru mediu create vreodată pentru un vehicul blindat.

Vezi și:  US Army a dezvoltat un sistem de reparare la rece cu tantal a țevilor de tun 

Ştiri Recomandate