Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O navă de război a Rusiei , manevre ”agresive de hărțuire” împotriva distrugătorul american USS Farragut - VIDEO
Un nou incident între Federația Rusă și Statele Unite ale Americii pe fondul provocărilor ruse, tertipuri la care Moscova apelează frecvent.
de  Tudor Curtifan
Agresiunea asupra distrugătorului american USS Farragut, de către o navă de luptă a Rusiei

O navă militară de război a Rusiei a efectuat manevre agresive în apropierea distrugătorului american USS Farragut. Rușii nu au răspuns apelului părții americane și și-au continuat provocările. Incidentul a fost relatat de CNN și a avut loc ieri în Marea Arabiei.

Nava rusă s-a apropiat agresiv în cursul zilei de ieri, ignorând avertismentele lansate în repetate rânduri de distrugătorul american. Partea americană a subliniat că manevrele navei ruse au ridicat periculos de mult riscul unei coliziuni.

„Joi, 9 ianuarie, în timp ce desfășura operațiuni de rutină în nordul Mării Arabiei, distrugătorul USS Farragut a fost abordat agresiv de o navă a Marinei Federației Ruse”, confirmă US Navy incidentul. Marina americană a mai precizat că au existat cinci avertismente ale distrugătorului SUA, solicitări repetate ca nava rusă, conform prevederilor internaționale, să schimbe de urgență cursul. Rușii și-au continuat agresiunea fără să răspundă solicitărilor distrugătorului american, dar au modificat cursul într-un final.

CNN a prezentat imagini video cu incidentul.

 

Ştiri Recomandate