Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oficial german: Criza submarinelor între Franţa, SUA şi Australia este un ''semnal de alarmă'' pentru U.E
21 sep, 14:22
Criza submarinelor între Franţa, SUA şi Australia constituie "un semnal de alarmă pentru toţi cei din U.E", a apreciat marţi la Bruxelles secretarul de stat german pentru afaceri europene, Michael Roth, citat de France Presse.
de  DefenseRomania Team
Submarinul HMAS Collins. Sursă foto: Forțele Navale Regale Australiene

"Trebuie să ne întrebăm cum putem să ne consolidăm suveranitatea, cum putem să arătăm mai multă unitate în probleme de politică externă şi de securitate", a declarat el la sosirea la o reuniune a miniştrilor de externe pentru afaceri europene.

"O poziţie comună a UE este primordială. Nu putem conta întotdeauna pe alţii", a subliniat responsabilul german, spunând că înţelege "foarte bine decepţia partenerilor noştri francezi".

În acest caz, "trebuie recâştigată încrederea şi nu va fi uşor", a avertizat Michael Roth, potrivit Agerpres.

Parisul a salutat marţi "sprijinul total" al UE în cadrul unei reuniuni, luni, a miniştrilor de externe în marja Adunării Generale a ONU, pledând pentru mai multă autonomie a Celor 27 prin vocea secretarului de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune.

Criza transatlantică s-a adăugat retragerii haotice din Afganistan punând accentul pe necesitatea unei mai mari autonomii strategice a Celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, notează AFP.

Ştiri Recomandate