Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oficial militar ucrainean: Armata ucraineană trebuie să fie pregătită să intervină ofensiv pentru eliberarea teritoriilor ocupate
Forțele Armate din Ucraina trebuie să-și dezvolte și perfecționeze tacticile pentru a fi gata să desfășoare operații ofensive destinate eliberării teritoriilor ocupate, după cum a declarat comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina, Valeri Zalujni, în cadrul ediției a patra a Forumului internațional pentru voluntari și veterani „Ucraina 30. Apărători”.
de  Cătălin Costea

"Mi-aș dori foarte mult ca Forțele Armate să primească ceea ce au nevoie de la stat: armele adecvate, echipamentul militar adecvat. Forțele Armate ale Ucrainei ar trebui să își dezvolte și îmbunătățească tactica, să reevalueze formele și metodele de utilizare, chiar și în actualele condiții, pentru a minimiza pierderile și, cel mai important, în scopul pregătirii desfășurării operațiilor ofensive pentru eliberarea teritoriilor ocupate", a declarat Zalujni.

Potrivit acestuia, societatea ucraineană nu ar trebui să uite că există un război și să-și amintească “de adevărații eroi care și-au dat viața pentru ceilalți”.

Comandantul-șef a menționat și că Ucraina trebuie să fie pregătită pentru o invazie la scară largă venită din partea Rusiei.

"În acest caz, statul trebuie să facă totul pentru ca Forțele Armate din Ucraina să își poată îndeplini misiunea. În acest caz, societatea trebuie să creadă în victorie și să creadă în Forțele Armate din Ucraina", a spus Zalujni.

Oficialul militar ucrainean a reamintit că Rusia continuă să desfășoare operații informaționale și psihologice inclusiv asupra persoanelor cheie din stat, care iau decizii guvernamentale. Potrivit acestuia, statul ar trebui să continue să lucreze pentru a identifica sursele prin care inamicul răspândește dezinformarea și manipulează anumite fapte în interesul lui.

"În fața acestei amenințări, societatea trebuie să se alăture bătăliei, aici toată lumea trebuie să devină un luptător al acestui front”, a mai adăugat  Zalujni evidențiind rolul veteranilor în educarea tinerilor și menținerea nivelului adecvat de patriotism în rândul acestora.

Ştiri Recomandate