Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OGMA a finalizat modernizarea primelor două F-16 care vor fi livrate Forțelor Aeriene Române
Compania portugheză OGMA a anunțat că două aeronave din cele cinci pe care România le-a achiziționat au fost reparate și modernizate.
de  DefenseRomania Team
Un avion F-16 modernizat de OGMA care va fi livrat României. Sursă foto: OGMA

Potrivit site-ului oficial al companiei OGMA, aparatele au fost livrate Forțelor Aeriene Portugheze. Două din cele cinci pe care România le-a achiziționat au fost deja modernizate complet și vopsite în schema de camuflaj a Forțelor Aeriene Române.

În aprilie anul trecut, România a trimis toate documentele necesare către Portugalia pentru a achiziționa alte cinci aeronave F-16 modernizate care să completeze actuala Escadrilă 53 compusă deja din cele 12 de astfel de avioane de vânătoare. 

Ulterior, Camera Deputaților a adoptat legea care permite continuarea „dezvoltării capabilității operaționale aeriene” prin care România urmează să achiziționeze încă cinci avioane F-16, achiziția fiind în prealabil aprobată de CSAT.

Potrivit celor de la MApN, cele cinci aeronave vor avea aceeași configurație cu cele 12 aflate deja în dotarea Forțelor Aeriene Române, respectiv M.5.2R, iar pachetul de bunuri și servicii include și modernizarea tuturor celor 17 avioane F-16 ale Armatei României la o configurație superioară, respectiv M.6.X.

 

Ştiri Recomandate