Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda va primi primul avion de vânătoare F-35
31 oct 2019 / 12:26
Forțele Aeriene  Regale ale  Olandei   urmează să primească, joi, 31 octombrie, primul lor avion de vânătoare multirol de generaţia a 5-a, F-35, informeaz ă Defense World.
de  S.I. Catalin
F-35 Lockheed Martin

„Primele nostru avion F-35 aterizează joi, 31 octombrie la Baza Aeriană Leeuwarden. Aeronava este adus de la o fabrică de asamblare din Italia și este așteptat după-amiază", a declarat într-un comunicat de presă Ministerul olandez al Apărării.
Avionul este primul din cele 37 de aeronave F-35A comandat de Olanda pentru a înlocui vechile avioane F-16.

Parlamentul olandez a aprobat, în martie 2015, un contract de achiziţie pentru avioane de vânătoare invizibile F-35A de la compania americană Lockheed Martin, confirmând oficial ca acestea vor înlocui treptat avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Regale Olandeze.

Lockheed Martin a confirmat într-un comunicat că programul actual de înzestrare al Olandei consta în achiziţia a 37 de aeronave F-35.

La începutul acestei luni, Olanda a anunțat că intenționează să achizitioneze suplimentare alte 9 avioane F-35, pentru 1,1 miliarde de dolari. Noua achiziție va aduce numărul total de F-35 comandate de Olanda la 46. Aeronavele comandate suplimentar sunt de așteptat să contribuie la obiectivul forței aeriene olandeze de a avea patru aeronave disponibile pentru misiunile NATO, în timp ce restul vor efectua misiuni de poliţie aeriană şi vor participa la diverse operaţiuni militare.

Ştiri Recomandate