Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Operation Inherent Resolve | Belgia desfășoară avioane de luptă F-16 în Orientul Mijlociu
Belgia desfășoară avioane de luptă F-16 în Orientul Mijlociu ca parte a Operațiunii Inherent Resolve (OIR) a coaliției internaționale împotriva Statului Islamic (IS).
de  S.I. Catalin

Patru avioane F-16 Fighting Falcon, aparţinând Forţelor Aeriene Regale Belgiene, desemnate pentru desfășurare în Orientul Mijlociu, vor părăsi baza aeriană Florennes marți, 29 septembrie, potrivit Defpost.com.

Ministerul belgian al Apărării aplică hotărârea de guvern din 26 iunie a acestui an. Angajamentul Belgiei face parte din rezoluția 2249 a Consiliului de Securitate al ONU (CSNU) din 2015, care se referă la amenințarea globală pe care Daesh o reprezintă pentru pacea și securitatea internațională.

Decizia guvernului belgian prevede un angajament operațional pentru o perioadă de un an.

Un detașament format din o sută de soldați belgieni va sprijini desfășurarea aeronavelor. Toți membrii detașamentului au fost deja dislocaţi în Orientul Mijlociu, în ultimele săptămâni. Înainte de desfășurare, toți membrii detașamentului au fost plasați în carantină.

Cele patru avioane F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Regale Belgiene vor putea fi folosite în misiuni de sprijini pentru trupele coaliției de la sol.

 

Ştiri Recomandate