Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Operation Thracian Cooperation 21. Tancurile M1 Abrams şi Leopard 2 A6, exerciţiu comun în Grecia
Potrivit unui comunicat de presă al Statului Major General al Armatei Elene, de joi 11 până vineri 19 martie 2021, a avut loc exercițiul „Operation Thracian Cooperation 21’’ în poligonul Petrochori-Xanthi din Grecia.
de  S.I. Catalin

Exercițiul s-a desfășurat cu participarea militarilor americani din Batalionului 2-5 Cavalerie din Brigada 1 Blindată din cadrul Diviziei 1 Cavalerie a  Armatei SUA și unități ale Brigăzii blindate XXV grecești „Regimentul 2 Cavalerie - EFESOS”. 

După cum se poate observa în imaginile postate pe Twitter, militarii americani au participat cu tancuri M1A Abrams şi vehicule de luptă Bradley, alături de tancurile Leopard 2A6 ale Forţelor Terestre Elene.

,,Operation Thracian Cooperation 21’’ este un exercițiu desfăşurat în comun de, în fiecare an, la care participa unități blindate atât din Armata SUA, cât și din Armata Elenă. Armata SUA desfășoară exerciții de formare în cadrul ’’Operation Thracian Cooperation 21’’ pentru a spori interoperabilitatea dintre aliații și partenerii NATO.

Ştiri Recomandate