Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pentagon: Treisprezece militari americani au murit în atentatele de la Kabul, alţi 18 sunt răniţi
Treisprezece militari americani au murit şi alţi 18 au fost răniţi în atentatele sinucigaşe de joi din apropierea aeroportului din Kabul, potrivit unui nou bilanţ al Pentagonului, relatează AFP.
de  DefenseRomania Team
Soldați americani în zona aeroportul din Kabul, sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD)

"Un al treisprezecelea soldat american a murit în urma rănilor suferite în atentatul de la poarta Abbey", a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului central al armatei americane, Bill Urban.

"Numărul răniţilor este acum de 18", a adăugat el, în contextul în care precedentul bilanţ anunţat de Pentagon era de 12 morţi şi 15 răniţi.

Preşedintele Joe Biden a spus joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că soldaţii americani care au murit în atentatele de lângă aeroportul din Kabul sunt "eroi" şi a precizat că SUA vor răspunde "cu forţă şi precizie, la momentul şi în locul pe care îl vor alege", precizeaza Agerpres.

Aceşti soldaţi "sunt eroi care erau angajaţi într-o misiune periculoasă şi altruistă pentru a salva alte vieţi", a subliniat Biden, care a ţinut un moment de reculegere pentru soldaţii ucişi.

Ştiri Recomandate