Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pentagonul a anunțat o nouă rețea de sateliți pentru comunicații militare criptate
18 noi 2019 / 13:53
Departamentul Apărării din SUA a anunțat semnarea unui acord cu Lockheed Martin Corp în valoare de 3,3 miliarde de dolari pentru noua rețea de sateliți de comunicații militare criptate, transmite defence blog.
de  Eduard Pascu

Lockheed Martin Corp a primit un contract de la Baza Forțelor Aeriene Peterson unde se află Space and Missile System Center, pentru o nouă rețea de sateliți de comunicații militare clasificate.

Acest contract prevede operațiuni, de susținere și de îmbunătățire pentru programele Advanced III Extremely High Frequency (AEHF), Milstar și Defense Satellite Communications System III. Lucrările vor fi efectuate la Baza Forțelor Aeriene Peterson din ColoradoBaza Forțelor Aeriene Schriever din Colorado și Baza Aeriană Sunnyvale din California. Programul este preconizat a fi finalizat până în 30 noiembrie 2029.

Rețeaua de sateliți AEHF este proiectată pentru a înlocui sateliții programului Milstar.

Lockheed Martin a spus că AEHF reprezintă cea mai avansată rețea de sateliți care oferă comunicații globale, de supraveghere, foarte sigure și bine protejate pentru a oferi în orice moment sprijin strategic pentru militarii care operează pe platforme terestre, maritime și aeriene.

Sistemul va servi și parteneri internaționali, cum ar fi Canada, Olanda și Regatul Unit.

Vezi și: Zeci de avioane F-16 și F-35 participă la exercițiul Drapelul Albastru

Ştiri Recomandate